blogger, ichoose, MYNIC

Salam bloggers…

blogger, ichoose, MYNIC

14 Dec 2013 telah diadakan 'malaysia's largest blogger gathering' di MIECC.  Ramai blogger yang datang untuk turut sama memeriahkan acara yang julung2 kali diadakan oleh MYNIC Berhad.  Penganjur iaitu MYNIC Berhad telah menyediakan lebih kurang 110 booth dengan kadar bayaran yang sangat kompetitif. Oleh kerana sambutan yang luar biasa daripada bloggers, MYNIC telah menambah jumlah booth bagi memberi peluang kepada lebih ramai blogger untuk turut serta.  Pelbagai2 acara telah diatur oleh MYNIC.  Penganjur juga menyediakan kaunter khas untuk pendaftaran new domain.
sebahagian drp article mengenai event yang dianjurkan MYNIC.


blogger, ichoose, MYNIC

Pada 5 Dec 2013, saya telah mendaftar satu domain iaitu www.mytudung.my untuk mengabungkan website www.lawang2u.com.  Pendaftaran dilakukan di website rasmi www.ichoose.my.  Untuk keterangan lanjut, sila CLICK and CHOOSE.

MYNIC Berhad telah melancarkan pakej yang flexible melalui www.ichoose.my.  Anda boleh memilih untuk terikat 1 tahun dengan harga RM30 atau 2 tahun dengan harga RM50 iaitu penjimatan sebanyak RM10.  Pakej ichoose adalah salah satu pakej yang ditawarkan oleh MYNIC Berhad kepada semua rakyat Malaysia khususnya para blogger.  Anda boleh melanggan pakej 1 tahun atau 2 tahun tanpa perlu mengenepikan blog anda yang sedia ada samaada anda di platform blogspot, wordpress, .com dan sebagainya.  Pilihan terbuka di tangan anda.  

Dengan pakej ichoose yang dilancarkan oleh MYNIC, para blogger
ü  Jimat wang kerana anda tidak perlu membeli webhosting
ü  Jimat wang kerana anda tidak perlu mengupah web designer untuk merekabentuk website anda
ü  Jimat masa anda kerana anda boleh mengekalkan website yang sedia ada kerana url akan di ‘mapping’ samaada blogspot, wordpress, .com dan sebagainya.
Kini dengan harga yang terlampau murah seperti gambar diatas, jom tukar alamat blog anda kepada .my di www.ichoose.my


blogger, ichoose, MYNICSedikit Info tentang MYNIC Berhad. MYNIC adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dikawal oleh Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).
Dan MYNIC menyediakan nama domain seperti .com.my, .org.my, .edu.my, .net.my, .gov.my, .mil.my dan .my. Pendaftaran untuk nama domain ni terbuka kepada Syarikat dan Individu dengan kadar bayaran RM80 dan RM120 setahun.  Hubungi MYNIC Berhad di talian 03-89917272 atau email ke domreg@mynic.my atau website http://www.mynic.my


Jom shopping kat blog penulis www.mytudung.myComments