Tuesday, December 31, 2013

blogger, ichoose, MYNIC

Salam bloggers…

blogger, ichoose, MYNIC

14 Dec 2013 telah diadakan 'malaysia's largest blogger gathering' di MIECC.  Ramai blogger yang datang untuk turut sama memeriahkan acara yang julung2 kali diadakan oleh MYNIC Berhad.  Penganjur iaitu MYNIC Berhad telah menyediakan lebih kurang 110 booth dengan kadar bayaran yang sangat kompetitif. Oleh kerana sambutan yang luar biasa daripada bloggers, MYNIC telah menambah jumlah booth bagi memberi peluang kepada lebih ramai blogger untuk turut serta.  Pelbagai2 acara telah diatur oleh MYNIC.  Penganjur juga menyediakan kaunter khas untuk pendaftaran new domain.




sebahagian drp article mengenai event yang dianjurkan MYNIC.






blogger, ichoose, MYNIC

Pada 5 Dec 2013, saya telah mendaftar satu domain iaitu www.mytudung.my untuk mengabungkan website www.lawang2u.com.  Pendaftaran dilakukan di website rasmi www.ichoose.my.  Untuk keterangan lanjut, sila CLICK and CHOOSE.

MYNIC Berhad telah melancarkan pakej yang flexible melalui www.ichoose.my.  Anda boleh memilih untuk terikat 1 tahun dengan harga RM30 atau 2 tahun dengan harga RM50 iaitu penjimatan sebanyak RM10.  Pakej ichoose adalah salah satu pakej yang ditawarkan oleh MYNIC Berhad kepada semua rakyat Malaysia khususnya para blogger.  Anda boleh melanggan pakej 1 tahun atau 2 tahun tanpa perlu mengenepikan blog anda yang sedia ada samaada anda di platform blogspot, wordpress, .com dan sebagainya.  Pilihan terbuka di tangan anda.  

Dengan pakej ichoose yang dilancarkan oleh MYNIC, para blogger
ü  Jimat wang kerana anda tidak perlu membeli webhosting
ü  Jimat wang kerana anda tidak perlu mengupah web designer untuk merekabentuk website anda
ü  Jimat masa anda kerana anda boleh mengekalkan website yang sedia ada kerana url akan di ‘mapping’ samaada blogspot, wordpress, .com dan sebagainya.




Kini dengan harga yang terlampau murah seperti gambar diatas, jom tukar alamat blog anda kepada .my di www.ichoose.my


blogger, ichoose, MYNIC



Sedikit Info tentang MYNIC Berhad. MYNIC adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dikawal oleh Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).
Dan MYNIC menyediakan nama domain seperti .com.my, .org.my, .edu.my, .net.my, .gov.my, .mil.my dan .my. Pendaftaran untuk nama domain ni terbuka kepada Syarikat dan Individu dengan kadar bayaran RM80 dan RM120 setahun.  Hubungi MYNIC Berhad di talian 03-89917272 atau email ke domreg@mynic.my atau website http://www.mynic.my


Jom shopping kat blog penulis www.mytudung.my




Thursday, December 19, 2013

WIP : Inner MAGIC Borong, Premium Quality Cotton, Harga MUrah

Salam..

Update - Inner Magic Borong yang admin buka unt pre-order dah dlm pembikinan...InsyaAllah akan siap hujung bulan atau selewatnya awal Jan 2014.

Warna2 pilihan memang meletop, warna senang jual, warna hot.

Sesiapa nak selit order, masih dibuka...

Harga kilang yang pasti murah..

korang tak rugi melabur..

InsyaAllah Admin akan tampal kat sini gambar2 WIP..


Psst : oh yer, semlm Admin dah bagi 1 sample Anak Tudung Neck yang masih susah nak dapat di pasaran.. Plain and Printed.  InsyaAllah sample akan siap dlm masa seminggu, dan Admin akan war2 kan disini..


Nota : Ada sesiapa nak beli Cotton Lycra Premium Quality..sesuai unt jahit Inner, Blouse Muslimah, Outer Syria, dan macam2 yang dipikirkan sesuai, Admin nak offer 1 meter RM8 sahaja..

Coour Avail : Royal Blue, Hot Pink, Dark Blue..

Cepat2 whatsapp/sms/call Admin (019) 666 2060



Monday, December 16, 2013

Participation in blogrrr - blogger most wanted

Salam..

Blogger most wanted event berjalan dengan lancar, exhibitors ramai lebih kurang 130 gerai...macam2 barang jualan ada disana, admin sempat la bershopping barangan peribadi di beberapa gerai, kopak gak laa..takpe tanda sokongan among bloggers and exhibitors...

Crowd pun tidak mengecewakan...Gerai Admin antara gerai yang ramai shoppers singgah..surut gak barangan dagangan Admin, alhamdulillah rezeki Admin dan anak2...hikk

Sempat sembang2 dgn Ex-boss aka the CEO of MYnic.  Katanya next year nak buat lagi event cam gini di tempat yang lebih luas..

tahniah boss..:)




Friday, December 13, 2013

Biz Revenge

Salam.

Besok Anjung Muslimah HANA participate dlm perhimpunan blogger terbesar yang akan diadakan di the MINES.  Agak lama tak join mana2 event. skang masa yang sesuai..

so jom support Anjung Muslimah HANA...ada banyak barang yang nak di letgo dgn harga yang mampu milik, barang hot yang murah...

sebarang pertanyaan, sila call/sms/whatsapp 019 666 2060

Inner Magic,
Syria Cotton
Shawl Chiffon
Pashmina
Shawl Halfmoon

dan many mores...




Wednesday, December 11, 2013

Pakej Borong Inner MAGIC - Price Markdown yer..dah memang murah sgt2 giler...





Salam to all my lovely customers and prospects :)Over akak ni taw..

Kat sini akak nak offer barang baik yang skang tengah meletup2 dipasaran offline dan online..

akak ni w/p dan laaaaaaama pencen menjual tudung kerna dah beralih arah ke Blouse Muslimah Cotton, tapi akak tetap perihatin dgn fesyen terkini yer adik2..Untuk melihat koleksi Blouse Muslimah Cotton, Sila Klik Klik LINK ni, atau simple LIKE Official Fanpage akak "Anjung Muslimah HANA".

Kat sini akak nak offer Pakej Borong Inner magic...semesti Cotton cantik dan kain pun sgt2 selesa dan mudah terbentuk dgn sendiri..dengan skali sarung aje yer...gerenti.

Beli 1 kodi @ 20 helai dengan harga MURAH giler..Warna didlm gambar diatas, setiap kodi akan di beri 4 helai kaler hitam..

Laju2 Wapps akak (019) 666 2060